Marc Pulido: “Sóc tècnic, fred galopant i molt explosiu al final”

Marc Pulido.

Apuntin aquest nom que aquí hi ha esperit guanyador. És Marc Pulido, gentleman català, de   20 anys, que debuta aquest dijous a Madrid amb Handsome Hugo. Un noi molt sa i tranquil, estudiant d'Enginyeria Mecatrónica, que si transmet en la pista la seguretat i confiança amb la qual parla, li augurem un futur prometedor.


La carrera de Marc Pulido s'inicia aquest dijous en una prova bé complicada.
Així és. Handsome Hugo és el de menor valor de tots els participants. Però estem molt animats perquè crec que no serà una cursa on no tinguem res a dir. Al contrari, entre que el cavall està molt fresc, li agrada la sorra i no hi ha moltes diferències entre els qui muntem, penso que té les mateixes opcions que els seus rivals.

 

I per a tu ha de suposar tot un somni debutar a l'hipòdrom de La Zarzuela?
Encara que ja conec la pista de quan em vaig treure el títol de gentleman el dia Sant Jordi, estic convençut que serà una jornada especial i que el subidón en el moment que s'obrin els calaixos no m'ho treurà ningú.

 

Defineix-te damunt del cavall.
Sóc tècnic, fred galopant i molt explosiu al final. Però, sobretot, intento aprendre contínuament, per això em quedo amb tot lo bo que veig i intento posar-ho en pràctica. Repasso imatges i examino detingudament la tècnica, especialment de Jeremy Crocquevieille i José Luis Martínez, amb els que més m'identifico.

 

Sembla que portis tota la vida al món de les curses de cavalls?
Porto només dos anys i per culpe de unes curses de creuats a Bàscara, a les quals vaig acudir amb el meu cavall. Allà em va veure Assumpta Domenech i em va dir que tenia molt potencial. Des d'aquell dia ja no m'he deslligat d'aquest món.

 

T'has posat alguna meta?
M'agradaria saber si tinc qualitats per arribar a ser genet professional.

 

La primera oportunitat és aquest dijous a Madrid.
No negaré que el meu somni és guanyar la cursa, però vull abans de res oferir una bona imatge de la meva munta i que la gent es porti una bona impressió. Allà estaran molts familiars meus animant-me. Joan Pujols intentarà estar i espero respondre al suport que m'està transmetent Bonifacio Recio.

 

Aquest suport del que parles és el mateix que estàs notant entre els professionals catalans?
Crec que aquí hem de col·laborar entre tots i segur que impulsaríem aquest apassionant esport. A mi, per exemple, em va ajudar en els meus inicis Josep Fusté, a qui respecto i li estic molt agraït. Ara ho està fent Joan Pujols. Són gent de casa que ens hem de recolzar.

 

Diuen els qui li han vist que si munta com en els entrenos no li faltaran contractes per competir cada tarda.
Primer vull donar-me a conèixer i després ja veurem el que surt. Ara estic de vacances perquè he acabat els estudis, que és la meva prioritat. Però m'encantaria participar aquest estiu a Lasarte i així anar creixent a poc a poc.

 

 

Marc Pulido: “Soy técnico, frío galopando y muy explosivo al final”

Apunten este nombre que aquí hay espíritu ganador. Es Marc Pulido, gentleman catalán, de 20 años, que debuta este jueves en Madrid con Handsome Hugo. Un chico muy sano y tranquilo, estudiante de Ingeniería Mecatrónica ,  que si transmite en la pista la seguridad y confianza con la que habla, le auguramos un futuro prometedor.

La carrera de Marc Pulido se inicia este jueves en una prueba bien complicada.

Así es. Handosme Hugo es el de menor valor de todos los participantes. Pero estamos muy animados porque creo que no será una carrera donde no tengamos nada que decir. Al contrario, entre que el caballo está muy fresco, le gusta la arena y no hay muchas diferencias entre quienes montamos, pienso que tiene las mismas opciones que sus rivales.

¿Y para ti debe suponer todo un sueño debutar en el hipódromo de La Zarzuela?

Aunque ya conozco la pista de cuando me saqué el título de gentleman el día Sant Jordi, estoy convencido que  será una jornada especial y que el subidón en el momento que se abran los cajones no me lo quitará nadie.

Defínete encima del caballo.

Soy técnico, frío galopando y muy explosivo al final. Pero, sobre todo, lo que intento es aprender continuamente, por eso me quedo con todo lo bueno que veo e intento ponerlo en práctica. Repaso imágenes y examinó detenidamente la técnica, especialmente de Jeremy Crocquevieille y José Luis Martínez, con quienes más me identifico.

¿Parece que lleves toda la vida en el mundo de las carreras de caballos?

Llevo tan solo dos años y por culpa de unas carreras de cruzados en Bàscara a las que acudí con mi caballo. Allá me vio Assumpta Domenech y me dijo que tenía mucho potencial. Desde aquel día ya no me he desligado de este mundo.

¿Te has puesto alguna meta?

Me gustaría saber si tengo cualidades para llegar a ser jinete profesional.

La primera oportunidad es este jueves en Madrid.

No negaré que mi sueño es ganar la carrera, pero quiero ante todo ofrecer una buena imagen de mi monta y que la gente se lleve una buena impresión. Allá estarán muchos familiares míos animándome. Joan Pujols intentará estar y espero responder al apoyo que me está transmitiendo Bonifacio Recio.

¿Este apoyo del que hablas es el mismo que estás notando entre los profesionales catalanes?

Creo que aquí hemos de colaborar entre todos y seguro que impulsaríamos este apasionante deporte. A mi, por ejemplo, me ayudo en mis inicios Josep Fusté, a quien respeto y le estoy muy agradecido. Ahora lo está haciendo Joan Pujols. Son gente de casa que nos hemos de apoyar.

Dicen quienes le han visto que si monta como en los entrenos no le faltarán contratos para competir cada tarde.

Primero quiero darme a conocer y luego ya veré lo que salga. Ahora estoy de vacaciones porque he acabado los estudios, que es mi prioridad. Pero me encantaría participar este verano en Lasarte y así ir creciendo poco a poco.

Marc Pulido amb Handsome Hugo.